Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2018 19:25 - ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 563 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

image




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

За блатовете:

 

1 бр. яйца

 

150 г захар

 

200 мл прясно мляко

 

2 с.л. пчелен мед

 

2 ч.л. сода за хляб

 

50 г краве масло/разтопено и охладено/

 

200 г домашно сладко

 

500 г брашно

 

20 с.л. пудра захар

 

 

За крема:

 

1кг заквасена сметана/това са две кофички като от кисело мляко/

 

20 с.л. пудра захар

 

За декорация използвам изсушени  във фурна и смлени в кухненски робот изрезки от блатовете.

 

 

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцето и захарта. Добавете млякото на тънка струйка. Сложете меда, содата и маслото. Получената смес сложете да се вари на бавен огън до получаването на златист цвят – около 30 минути.Когато сместа се затопли,тя увеличава обема си.Отстранявате от огъня и след около 5 мин. следва стъпка 2.
  2. Докато е още топла, сипете брашното,бъркайте в началото с миксер и след това  доомесете на ръка. От полученото тесто оформете 6 топки.
  3. Разточете всяка топка на тънка кора с диаметър около 26 см върху набрашнен плот и печете по 3-4 минути на 170 градуса.След като извадите кората, с форма за торта или тавичка очертавате и изрязвате правилни кръгове.Изрезките ще ползвате за декорация.
  4. Между корите  намажете с част от сладкото.
  5. За крема разбъркайте сметаната и захарта на ръка.
  6. Намажете всяка кора с крем  и  по желание поръсете със смлени орехи. Наредете блатовете и оставете няколко часа в хладилник.А най-добре за една нощ!На другия ден декорирате!image



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530148
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031