Постинг
22.06.2018 19:25 -
ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За блатовете:
1 бр. яйца
150 г захар
200 мл прясно мляко
2 с.л. пчелен мед
2 ч.л. сода за хляб
50 г краве масло/разтопено и охладено/
200 г домашно сладко
500 г брашно
20 с.л. пудра захар
За крема:
1кг заквасена сметана/това са две кофички като от кисело мляко/
20 с.л. пудра захар
За декорация използвам изсушени във фурна и смлени в кухненски робот изрезки от блатовете.
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцето и захарта. Добавете млякото на тънка струйка. Сложете меда, содата и маслото. Получената смес сложете да се вари на бавен огън до получаването на златист цвят – около 30 минути.Когато сместа се затопли,тя увеличава обема си.Отстранявате от огъня и след около 5 мин. следва стъпка 2.
- Докато е още топла, сипете брашното,бъркайте в началото с миксер и след това доомесете на ръка. От полученото тесто оформете 6 топки.
- Разточете всяка топка на тънка кора с диаметър около 26 см върху набрашнен плот и печете по 3-4 минути на 170 градуса.След като извадите кората, с форма за торта или тавичка очертавате и изрязвате правилни кръгове.Изрезките ще ползвате за декорация.
- Между корите намажете с част от сладкото.
- За крема разбъркайте сметаната и захарта на ръка.
- Намажете всяка кора с крем и по желание поръсете със смлени орехи. Наредете блатовете и оставете няколко часа в хладилник.А най-добре за една нощ!На другия ден декорирате!
Вълнообразно
Няма коментари