НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 пакет бутер тесто /500г/
300 мл вода
300 г захар
Ванилия
Щипка лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Тестото се изважда от хладилника непосредствено преди да започнем да работим с него.Нарязваме го на ленти с дължина 5см и ширина 2 см.Фурната е загрята на 200 градуса.Оформяме панделките като ги усукваме един път,печем в тава с тефлоново покритие или в обикновена тава,покрита с хартия за печене.Оставяме ги да изстинат.Приготвяме сиропа от водата и захарта.Ароматизираме с ванилията,а след като поври около 5 мин.,добавяме лимонената киселина.Заливаме студените панделки с почти изстиналия сироп.Оставяме в хладилник,за да поемат бутерките сиропа!Вместо ванилия,понякога слагам сока на един портокал.Да се насладим на неповторимия вкус на бутер панделките!