Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2018 14:13 - ТОРТА ЗА ВСЕКИ ДЕН
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2100 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Откакто открих пандишпанените изрезки, за мен не е проблем всеки ден да си правя домашна торта с различни видове крем!Няма го досадното печене на блатове,притеснението дали ще стане хубав блата ,а и  ще имам ли достатъчно време!Бързо,лесно,вкусно!Различен вкус всеки ден!А и различна форма!Ползвам най-вече силиконови форми за сладкиши,като предварително ги изплаквам със студена вода,за да излезе по-лесно тортата.Друг вариант да улесните изваждането, е като покриете навлажнената форма с домакинско фолио.А при декорирането можете да развихрите фантазията си!При мен декорации не се повтарят.Но все пак зависи и от времето ,с което разполагате.И така,да започваме!

image

 

 




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



- 1 л прясно мляко/за средна по големина форма/

- 300 г пандишпанчета,начупени на дребни късове

- 1 ч.ч. захар

- щипка сол

- 2 пакета пудинг на д-р Йоткер "Белгийски шоколад"

- 1 п. краве масло/125г/

- 100  натурален шоколад




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Изплакваме формата,в която ще правим тортата.Начупваме пандишпанчетата и запълваме формата на две трети от обема и.Приготвяме крема по указания начин и заливаме.Внимателно разбъркваме.Ако мислите,че кремът преобладава,добавете още малко пандишпанени късове.А ако искате да подобрите вкуса на пудинга,добавете 125 г краве масло,след като го свалите от котлона.Изчакайте да се разтопи,като от време на време разбърквате.Вкусът може да бъде подобрен и като добавите 100г натурален шоколад,начупен на блокчета.И него също го бъркаме в крема до разтопяването му.А има вариант да комбинирате масло и шоколад!Въпрос на предпочитания и налични продукти в момента!Оставяме тортата в хладилник за една нощ.На другия ден я изваждаме от формата и декорираме.В случая моята я поръсих с какао и украсих с шоколадови пръчици и шам фъстък.Друг вариант на тази торта е да сиропираме леко пандишпанените изрезки и да объркаме с разбита сладкарска сметана.Но за този трик - следващия път!Да ви е сладко!

image

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 533723
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930