Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2018 17:01 - СОЛЕНАТА ПОПАРА ОТ МОЕТО ДЕТСТВО
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1212 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От дълго време търся един мил и далечен вкус от детството!Баба ми правеше една страхотна попара,в която помня,че имаше сирене,червен пипер,вода и хляб.И миришеше на масло!До тук,добре!А после?Когато човек е на 5-6 години,не му е до рецепти,а гледа да се нахрани и да бяга навън да играе с дечурлигата  до късна доба!Изпробвах рецепти от различни сайтове,но никоя не ми допадна!Докато не се сетих,че цялата тази вкусотия беше в тава!И така с лъжичките всички си гребвахме сладко,сладко!Моля естетите да подминат този факт и да се съсредоточат върху останалото:задружните семейства,храненето заедно на всички членове на фамилията,задушевните разговори и детския смях!Това къде го има днес?Все пак от тогава са изминали почти петдесет години!И така,хванах се аз за тавата и сътворих нещо,което абсолютно се доближаваше на вкус до бабината попара!Моята внучка едва ли ще я хапне,защото децата днес я недолюбват,но аз все пак ще запиша рецептата за нея и за всички представители на младото поколение.Може пък някой да пробва и да я включи в менюто на семейството си като мил спомен от отминали времена!

image

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

/за една порция/

 

-         2 филийки по-сух хляб

-         50 мл олио

-         20 г краве масло

-         150 г сирене

-         150 мл гореща вода

-         1 ч.л. червен пипер

-         1-2 щипки сол

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

Нарязваме хляба на кубчета.Слагаме го в тава  и го поливаме със загрятото

 

 олио .Запичаме в предварително загрята силна фурна, докато покафенее.Пресипваме в дълбока купа .Поръсваме със сирене,начупено на едри късове.Загряваме олиото,слагаме в него червения пипер и бързо,докато не е потъмнял пиперът , поливаме запечения хляб.Овкусяваме със сол.Поливаме нашата попара с горещата вода и отново разбъркваме.Не трябва да е много водниста,за да не се разкашкат кубчетата хляб и да останат леко хрупкави!Това е!Да ви е сладко и носталгично!Така се чувствам аз в момента!

image

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530376
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031