Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08 11:55 - КРЕМ БАКЛАВА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 552 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Наскоро ми попадна рецепта за крем пита!Нещо,което не бях пробвала до сега.Като я анализирах,реших ,че ще я направя,но по мой вкус!Обожавам сиропирани десерти!И от крем пита десертът се превърна в крем баклава!Лошо няма.Вкусът и е чудесен!Хареса се на всички.За мен това е най-важно.Сигурна съм,че и вие ще я харесате.Пробвайте и споделете!




image

 

 

 






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:




 

1 пакет точени кори
- 1 пакет готово пудинг-нишесте по избор
- 1 л прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 1-2 ванилии
- 1 пакетче краве масло

За сиропа:

- 300 мл вода

- 250 г захар

- щипка лимонена киселина

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 

Корите се разделят внимателно една от друга и се редят в намазнена тавичка, като през 2 кори се наръсва по малко разтопено масло.Другият вариант е да се начупят и да се полеят с масло,след което да се запекат до порозовяване.В случая аз ги редих цели. Подреждат се така всички кори до привършването им. Нарязват се с остър нож на ромбове или правоъгълници, заливат се с останалото масло и се пекат на по-слаба фурна. Щом се зачервят, тавата се изважда. През това време се приготвя пудингът/нишестето/ според указанията на опаковката (ако пудингът Ви е за 500 мл. мляко, предвидете 2 пакетчета). С горещия пудинг се залива поизстиналата  пита. Когато пудингът стегне и изстине,сваряваме сиропа.Преди да го свалим о огъня ,му добавяме щипка лимонена киселина.Оставяме го да почине 10 минути и с леко повдигане на корите от всички страни,заливаме долната част на крем питата със сироп.Нужно е малко време,за да се поеме сиропа от корите,но трябва да се въоръжим с търпение!Заслужава си!Отгоре се декорира по желание .



image

 

 


Тагове:   крем,   баклава,   сиропирани,


Гласувай:
4
1


Вълнообразно


1. ard - Здравей Ради,
15.08 14:25
Изглежда лесно и бързо.
Ще го направя, но с половин доза, в малка тава.

Благодаря за рецептата.

Поздрави!
цитирай
2. radi2018 - Благодаря Ви!
15.08 18:12
Благодаря Ви!
цитирай
3. ard - За захарта
16.08 09:49


Рецептата ми харесва, но захарта не е ли много?
Първо 1 чаена чаша, и после още 250г.?
Това е близо половин килограм.

Аз не обичам сладко, смятам да сложа по 1 лъжица захар, и да видим какво ще се получи :)

Поздрави!
цитирай
4. radi2018 - 250 г от захарта е за крема, а другите ...
17.08 15:26
250 г от захарта е за крема,а другите 250 г са за сиропа.Но количествата търпят редуциране според Вашите предпочитания!Аз също винаги намалявам захарта в рецепти,които намирам в нета или в списания!Но този път действам по рецептата си,защото гостите ми обичат сладичко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 42104
Постинги: 64
Коментари: 35
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930