Прочетен: 2656 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.08.2018 16:00
Есента е времето,когато в миналото масово се консервираха плодове и зеленчуци за зимата.В днешни дни по магазините има богат избор от консерви.Нароиха се и много консервни предприятия,които продават на сносни цени.Но когато си го имаш в градината и знаеш как си го отгледал, е грехота да не приготвиш поне няколко вида зимнина.Днес е ред на маринованите патладжани!Идеално мезе за ракийката през
дългите зимни вечери!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 5 кг патладжани /обелени /
- 3 ч.ч. оцет
- 1 ч.ч. олио
- 2 ч.ч. захар
- 3 с.л. сол
- 2 глави чесън
- връзка целина или магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаният на кубчета патладжан се осолява и се залива със студена вода.Така престоява поне час,докато се отдели горчивия сок.Изплаква се и се потапя на етапи във врящата марината /оцет,олио,захар,сол / до промяна на цвета.Когато изстине,нареждаме в бурканчета,като редуваме ред патладжан,ред зеленина и чесън и така до напълването на буркана.При нареждането леко притискаме.Разпределяме маринатата във всички буркани.Най-отгоре заливаме с лъжица препържено олио.Стерилизират се 10 мин.
ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА И НА АВТО...
Ягоди. Как се прави разсад бързо и лесно...