Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09 06:06 - КЕСКИЛ-турски кремообразен десерт
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 603 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди няколко дни в една от групите ми "пуснаха" мухата за този невероятен десерт!И кой каквото ще да казва,турската кухня е толкова богата на вкусове и текстури!Обичам да пробвам рецепти за сладкиши,тестени изделия,вегетариански ястия или ястия с агнешко месо .Сара Лафонтейн се вдъхновява от кухнята на Истанбул и създава свои неповторими рецепти!Тя казва,че в Турция се смесват кулинарни традиции от различни култури и се получава една неповторима палитра от вкусове и подправки!Разгледах оригиналните рецепти,но ги пречупих през моя вкус и предпочитания!


image


 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 500 мл. студено мляко


- 40 г. кокосово брашно


- 60 г. брашно


- 50 г. кафява захар,която можете да замените с 4 с.л. мед или Стевия


- 1 ванилова захар или течна ванилия на вкус


- 1 супена лъжица масло


- едро смлени орехи

- щипка сол

- ситно смлян шам фъстък



image

 


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



В тенджера със среден размер поставете млякото, добавете кокос, захарта/или друг подсладител/, ваниловата захар,сол за баланс и бавно изсипвайте брашното. Разбърквайте непрекъснато с дървена лъжица.

Сместа се оставя да заври, но при непрекъснато разбъркване.Добавяме орехите. Накрая добавете маслото и изчакайте да се разтопи.

Отстранете от печката и докато десертът е още горещ ,прехвърлете в огнеупорна тава с размери 20 на 20 см.Разтръскайте тавата,за да се разнесе равномерно кремообразния десерт.

Покриваме с домакинско фолио и оставяме да се охлади в хладилник.

 

Декорирах с шам фъстък.



image

 




Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 42126
Постинги: 64
Коментари: 35
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930