Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09 06:37 - БАНИЧКИ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 395 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Пловдивския край е много популярна тази баница!Наричат я още и зелник.Приготвя се обикновено през зимния сезон,когато зелето е втасало и е достатъчно кисело.Но в днешно време по всяко време по магазините има стерилизирано кисело зеле,така че не е проблем да си я приготвим винаги,когато ни се хапва.Но е добре да не е точно в най-големите горещини!Тогава рискуваме да изпием промишлени количества вода!И няма да ни е комфортно.Но времето вече захладня,така че пробвайте!Ще ви хареса!Предлагам няколко начина за оформяне на баничките!Изберете този,който най-много Ви допада.Но не е проблем да редим корите по нормалния начин в тавата,като редуваме две кори,намазани с мазнина и плънка.Или да намажем две кори с мазнина и да ги навием на руло!А рулото може да се навие на тънка пръчица и да се набере като баклава саралия.И изобщо:варианти много!Изберете вашия!




image


При тези банички слагаме плънката в средата,хващаме в центъра и въртим като центрофуга.Накрая завиваме отдолу като сармичка.






image


image



При тези  разпределяме плънката по целия лист,набираме като хармоника и накрая завиваме краищата отдолу.





image



Тук разпределяме плънката по целия лист,поставяме пръста в средата на късата страна и набираме листа.Накрая отново завиваме краищата отдолу.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 1 пакет кори "Белла"/добре е ,когато са по фини/

- 500г нарязано кисело зеле

- 150 мл олио

- черен пипер,мащерка



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Киселото зеле се задушава ,докато остане само на мазнина.Ако е много солено,предварително го изкисваме във вода.Добавяме подправките.Развиваме корите.Отделяме две,намазваме леко с олио и слагаме плънката.Оформяме баничките по избрания начин.През това време другите кори завиваме с влажна кърпа,за да не изсъхват.Когато всички банички са готови, ги намазваме отгоре с олио.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване.



image

 




Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 52103
Постинги: 80
Коментари: 46
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930