НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 200 г варена царевица/от консерва,след изцеждане на водата трябва да остане 200г/
- 2 яйца
- 60 г царевично брашно
- 60 г пшенично брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 75 мл течна сметана
- 75 мл прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. нарязани листа от магданоз
- 60-80 мл зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Жълтъците и белтъците се разделят.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол.Двата вида брашно се смесват и към тях се прибавя бакпулверът.Жълтъците се разбиват със сметаната,прибавят се брашното и останалата сол и сместа се разрежда,като постепенно се налива млякото.Прибавя се царевицата , половината магданоз и зехтинът.Накрая се слагат разбитите на сняг белтъци.В сух тефлонов тиган се пекат плътни палачинки с диаметър 5-8 см.При зачервяване от едната страна,обръщаме и от другата.Ако палачинките залепват за тигана,добавете още малко зехтин.Зехтина може да се замени с олио.
Русия: Градът обявен за извънредно полож...
Никой човек не е остров