Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10 15:49 - КУРКУБИНЯ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Куркубинята е традиционен сиропиран гръцки десерт!В оригиналната рецепта тя е пържена,но при приготвянето и  аз пречупих оригинала съобразно моите вкусове и с оглед да избегна процеса на пържене!И въпреки всичко се получи голяма вкусотия!Освен това не ползвах от най-фините кори,а от триъгълните турски,които са малко по плътни.Но пък от тях се получиха чудни пурички,което беше и целта ми.Горещо ви препоръчвам тази рецепта!Особено на тези от вас,на които сиропираните десерти са любими!Корите поемат сиропа много по-бързо от баклавата,плътни са,не се разкашкват и след кратък период от време са готови за консумация!И много бързо свършват!Длъжна съм да ви предупредя!



image

 

 


 

image

 




image




image


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

-         1 пакет турски триъгълни кори за баница /400г/

-         125 г разтопено масло на стайна температура

-         2 ч.ч. захар

-         2 ч.ч. вода

-         2 п.ванилия

-         щипка лимонена киселина



image

 

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

 

Намазваме всяка кора обилно с масло.Навиваме плътни пурички,като започваме от широката страна.Връхчето на кората намокряме,за да прилепне плътно и да не се развие пурата.Нареждаме пурите в тавата от печката,която сме покрили с хартия за печене  една до друга.Тавата е напълно достатъчна за количеството кори.Накрая ги намазваме и отгоре с масло.Печем до зачервяване на 170 градуса.Когато ги извадим от фурната,ги заливаме със студения сироп.Той се приготвя предварително.Слагаме водата и захарта в тенджера.Когато сиропът заври,го оставяме да ври около 5 мин.Слагаме ароматите и щипка лимонена киселина.Отстраняваме от котлона и оставяме да изстине напълно.Изваждаме горещите пурички,нареждаме ги в подходящ съд и заливаме със студения сироп.Ако не са достатъчно омекнали след като  изстинат,повтаряме процедурата.Изцеждаме сиропа,слагаме го да заври и отново заливаме куркубините.Ако ни е останало масло след намазването,добавяме го към сиропа.Накрая посипваме с шам фъстък – за декорация,вкус и текстура!Надявам се,че и на вас ще допадне моя вариант за куркубиня,както допадна и на мен!Ммм!



image



Тагове:   сладкиш,   сиропиран,   гръцки,   кори,


Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 52071
Постинги: 80
Коментари: 46
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930