Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10 15:47 - Пухкав ябълков сладкиш
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 137 Коментари: 2 Гласове:
1



 Когато в къщи се разнесе аромат на ябълки и канела,значи Коледа е наблизо!Обичам това време на годината!С прекрасните багри на есента,с изобилието на плодове и зеленчуци и с усещането за  Коледа!Когато къщата е пълна с хора,разговорите са на по-висок тон,традиционните ястия са приготвени...В къщи цари уют и топлина!Но до тогава ще се насладим максимално на удоволствията,които ни предлага златокосата есен!

 

 

 

image

 

 

 

image

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

-         4 ябълки

-          100 мл прясно мляко

-         100 мл олио

-         4 яйца

-         180 гр захар

-         300 г брашно

-         1 ч.л. сода бикарбонат

-         1 ч.л. канела на прах

-         50 г пудра захар

-         5 с.л. оцет

 

Всички продукти да са на стайна температура!

 

 

image

 

 

image

 

 

Начин на приготвяне:

 

Разбиваме яйцата и захарта до кремообразна смес/добре е захарта да не е на големи кристали,по-лесно се разбива/.Добавяме олиото и прясното мляко.Разбъркваме внимателно с шпатула само в една посока.Пресяваме брашното,канелата и содата,предварително пресяти.Продължаваме да бъркаме с шпатулата.Ако не можем да хомогенизираме по този начин сместа,включваме за кратко на ниски обороти миксера.Целта е сместа да не загуби обема си.

Преди да започнем цялата тази процедура, си приготвяме ябълките.Може да са сладки,но не е проблем и да са по-кисели.Тогава се получава контраст на вкусовете сладко и кисело и също е много приятно.Обелваме ябълките,нарязваме ги на полумесеци,като още като нарежем първата, я слагаме във вода,в която сме разтворили 5 с.л. оцет.Така ябълките запазват цвета си,докато дойде моментът да ги ползваме.

 

Намазваме тавичка с падащ ринг с олио и я застиламе с хартия за печене.Изсипваме половината кексова смес,нареждаме един ред ябълки във вид на розетка.Върху тях изсипваме останалата част от кексовата смес.Нареждаме втори ред ябълки.Поръсваме с кафява захар,за да се получи карамелена коричка след печенето.Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 45 мин.Тогава отваряме фурната и проверяваме готовността със суха клечка.Изключваме фурната и оставяме сладкиша в нея още около 10 мин.Изваждаме и го оставяме да се охлади.Тогава оделяме ринга,поръсваме с пудра захар и нарязваме сладкиша.Може да се поднесе,гарниран с бита сметана.Неустоимо вкусен и ароматен десерт!Пробвайте го!Няма да съжалявате!


 

image



Тагове:   канела,   ябълки,   сладкиш,


Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Такъв точно не съм правила,
24.10 23:27
но ще пробвам. Аз обичам този вид сладкиши. Благодаря ти.
цитирай
2. radi2018 - Здравей, rosiela!И аз обичам да ...
25.10 06:47
Здравей, rosiela!И аз обичам да пробвам различни сладкиши с ябълки,но този е невероятно вкусен!В кулинарните групи дамите го пробваха и те също са очаровани!Вярвам,че ще ти хареса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 52089
Постинги: 80
Коментари: 46
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930