НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- - 800 г бутер бисквити „Сълзица“ или „Ушички“/намират се под различни наименования,но вкусът е един и същ/
- - 1 л прясно мляко
- - 4 яйца
- - 150 г масло
- - 1 ч.ч. захар
- - 8 с.л. брашно
- - 2 п. ванилия
- - щипка куркума/за подсилване цвета на крема,ако желаете/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата,захарта,брашното и ванилията.Добре разбитата смес се съединява с млякото и се поставя на котлона.Приготвяме крема ,като непрекъснато разбъркваме,докато той не се сгъсти достатъчно.Отстраняваме от огъня и добавяме маслото,което е на стайна температура.Разбъркваме до пълното му разтопяване .Започваме подреждането на тортата.Първият пласт е крем.Редуваме пласт крем и бисквитки.Не жалете крема:колкото повече слагате от него,толкова по-вкусно ще бъде!Последният слой е от крем.Декорацията може да е традиционна/с начупени бисквитки/,а може и да пробвате различни варианти!Обикновено приготвям тази торта във форма с подвижни стени,но в случая ползвах по-малка силиконова форма,която предварително изплакнах със студена вода.Причината беше,че приготвих половин доза – според броя на гостите!Вкусът остава непроменен!Да ви е сладко!