Прочетен: 809 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.12.2018 20:16
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 пакет /500г/ кори за баклава
- 500 г суров кадаиф
- 250 г разтопено масло
За сиропа:
- 1,200 л вода
- 1 кг захар
- 2 п. ванилия
- щипка лимонена киселина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Отделяме две кори.Намазваме обилно с масло.Разделяме кадаифа на части според броя на корите.Вземаме първата част и я разпръсваме върху цялата площ на двете кори.Навиваме на плътно руло от късата страна.Разделяме на две и нареждаме рулцата в подходяща тава.Така процедираме до свършването на корите и кадаифа.Намазваме отгоре с масло и печем баклавата на 140 градуса без вентилатор до зачервяване.Оставяме я да изстине.Приготвяме сиропа.Когато водата заври,слагаме захарта и ванилията.Оставяме да ври около пет минути.Преди да отстраним от котлона,слагаме лимонената киселина.След като сиропа престои 5-6 минути и леко изстине ,заливаме баклавата.Ако той е горещ,кадаифът ще стане на каша.Когато десертът изстине,поръсваме с шам фъстък.Да ви е сладко!