Прочетен: 2061 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 04.01.2019 08:59
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-1пакет /500г/ кори за баница "Златна царица"
-500г тиква
-5 с.л. мед
- 100 мл олио
-сока на един компот от дюли
-ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземам по две кори от пакета.Намазвам леко с четка с олио.Тиквата предварително съм я смляла в кухненския робот на не много дребни частици,изглежда почти като рендосана и съм я овкусила с меда и ванилията.Разпределям тиквата така,че да ми стигне за всички кори.След като съм намазала корите с олио,разпръсвам плънката по цялата кора.С дълга и тънка пръчица навивам рехаво,като баклава саралия.Накрая набирам корите на пръчицата и завивам в тава,намазана с олио.Така процедирам с всички кори,докато тавата се напълни.Отгоре също намазвам с олио.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.Изваждаме баницата от фурната и по желание или я поръсваме с пудра захар,или я напръскваме с компот от дюли.И в двата случая е невероятно вкусна!
Ще опитам да направя такава баница с тиква.
Благодаря за рецептата и хубавите снимки!