Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2019 08:45 - БАНИЦА С ТИКВА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2061 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 04.01.2019 08:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Покрай празниците бяха изядени много баници с тиква!Такава е традицията!Но моят "тиквеник" е малко по-различен.И въпреки това е много вкусен!Правя го по един и същи начин,но според предпочитанията в момента или пестеливо го сиропирам с не много сладък компот от дюли или го оставям леко хрупкав.Трябва да ви кажа,че есенните аромати на дюли и тиква идеално си пасват!Опитайте!




image

 




image




image

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


 

-1пакет /500г/ кори за баница "Златна царица"

-500г тиква

-5 с.л. мед

- 100 мл олио

-сока на един компот от дюли

-ванилия

 

 

 

 

image

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

Вземам по две кори от пакета.Намазвам леко с четка с олио.Тиквата предварително съм я смляла в кухненския робот на не много дребни частици,изглежда почти като рендосана и съм я овкусила с меда и ванилията.Разпределям тиквата  така,че да ми стигне за всички кори.След като съм намазала корите с олио,разпръсвам плънката по цялата кора.С дълга и тънка пръчица навивам рехаво,като баклава саралия.Накрая набирам корите на пръчицата и завивам в тава,намазана с олио.Така процедирам с всички кори,докато тавата се напълни.Отгоре също намазвам с олио.Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.Изваждаме баницата от фурната и по желание или я поръсваме с пудра захар,или я напръскваме с компот от дюли.И в двата случая е невероятно вкусна!

 

 

 

 

image

 



Тагове:   баница,   мед,   тиква,   кори,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Ще се пробва, чудодейнице,
04.01.2019 09:26
ще се пробва!
цитирай
2. ard - Здравейте radi2018
05.01.2019 09:48
Изглежда вкусно:)

Ще опитам да направя такава баница с тиква.

Благодаря за рецептата и хубавите снимки!
цитирай
3. radi2018 - И аз ви благодаря за доверието!
06.01.2019 15:20
И аз ви благодаря за доверието!
цитирай
4. bven - Красиво и сигурно е вкусно, но
06.01.2019 21:15
медът при температура над 50 градуса губи своите свойства - на естествен антибиотик и лечебно средство. Не знам какво остава след изпичане или варене при тази температура.
цитирай
5. radi2018 - Здравейте!На кулинарния канал 24 ...
08.01.2019 09:19
Здравейте!На кулинарния канал 24 kitchen има предавания,в които водещите/изявени готвачи и сладкари/ често използват мед,сладък сироп,гликоза,кленов сироп и меласа за подсладители!А в марината за пържоли редовно присъства мед!Идеята взех от там.Мисля,че тези хора знаят какво правят и аз им се доверих!Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 534292
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930