Постинг
12.02.2019 19:27 -
РАЗЯДКА С ИЗВАРА
Разядката,която ви представям днес, е сътворена в съавторство с моя съпруг!☺☺Бях решила за вечеря да съчетая любими продукти,но той предложи да добавим и други,които бяха по негов вкус и в крайна сметка се получи нещо средно между дип и салатка - със свеж и леко пикантен вкус.Може да се хапва с брускети,препечена филийка,лаваш,тортиля чипс или просто така - като мезе за ракийката!☺☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 4 твърдо сварени яйца
-100 г майонеза/най-добре да е домашна/
-5-6 кисели краставички
-1 кофичка кисело мляко с висок процент масленост
-200 г безсолна извара/моята е на "Маджаров"/
-чесън на прах,пушен червен пипер,прясно смлян черен пипер,сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Варим яйцата 13 мин.,за да не останат рохки.Заливаме ги със студена вода,за да се обелят по-лесно.Нарязваме ги на кубчета.Също на кубчета нарязваме и киселите краставички.Смесваме млякото,майонезата и изварата.Добавяме яйцата и краставичките и овкусяваме с подправките.Сервираме студена.
Вълнообразно
А бе поздрави мъжа ти, дето му завиждаме.
От скромен опит в готвенето споделям, че най-вкусната храна е приготвената с позитивно отношение, и любов. Иначе никакви "рецепти' не важат :-)))
А за изварата, да споделя само.. и други страхотни неща стават с нея... А и понякога е най близкото до натуралното 'сирене' което продават (и евтино) :-)
Аз си правя един "бъркоч", който още като дете наричам "Мазило"...
забъркан с майонеза (или малко млекце ако няма) ис импровизирани подправки....
Може да си седи в купа в хладилника и поне два дена да ти задоволява гладното забързано подминаване наоколо :-)))
цитирайОт скромен опит в готвенето споделям, че най-вкусната храна е приготвената с позитивно отношение, и любов. Иначе никакви "рецепти' не важат :-)))
А за изварата, да споделя само.. и други страхотни неща стават с нея... А и понякога е най близкото до натуралното 'сирене' което продават (и евтино) :-)
Аз си правя един "бъркоч", който още като дете наричам "Мазило"...
забъркан с майонеза (или малко млекце ако няма) ис импровизирани подправки....
Може да си седи в купа в хладилника и поне два дена да ти задоволява гладното забързано подминаване наоколо :-)))
Много Ви благодаря!Наистина приготвям ястията си с много любов!Тогава се получават!Но ако някой от фемилито ме е ядосал,нищо не става ,както си трябва!Факт!Изварата е основен продукт в къщи,поради здравословни проблеми в семейството.От нея приготвям разядки,десерти,дребни сладки,закуски,даже торти!А в "бъркоча" аз слагам чесънче,червен пипер,черен пипер и каквото се сетя!А ,може и копър,или лютеница!Радвам се,че намерих съмишленик!Хубав ден Ви желая!
цитирай