НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1кг сафрид/моят е замразен/
- 200г фино царевично брашно/брашно,а не царевичен грис/
-100 мл олио
-сол
- прясно изцеден лимонов сок
-1-2 стръкчета пресен розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Размразявам рибата в хладилника за една нощ.Почиствам я от вътрешностите,измивам добре и я осолявам.Оставям да престои около два часа.Изсипвам я в полиетиленов плик,добавям и брашното.Затварям плика и започвам да го въртя във всички посоки.Когато рибата е оваляна много добре с царевичното брашно,я изваждам,изтръсквам леко една по една и нареждам в тава върху хартия за печене.Прибавям клончетата розмарин.Поливам всяка рибка с олио и пъхам тавата в загрята на 170 градуса фурна.Пече се до получаване на приятен загар.Същата рецепта ползвам и при приготвянето на цаца!При сервиране поливам с лимонов сок.
със семейни..додявки..