Постинг
07.03.2019 19:26 -
РАЗЛИЧНАТА РЕДЕНА САЛАТА
Тази салата само по начина на оформяне прилича на прочутата редена,янкина или френска салата/известна с множество наименования,но достатъчно вкусна/! Моят вариант е малко по-екзотичен,но също толкова вкусен!Свежа,засищаща,тя може да замести и основно ястие.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-300г сварен турски кус кус -200г риба тон в собствен сос /от консерва,като изцеждам соса/ -4-5 чери доматчета -100 г рукола -3 с.л. каперси - 1/2 връзка магданоз -малка глава червен лук -черен пипер,пресен риган -оцет Балсамико -сос от нар -зехтин -сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме кус куса до степен леко алденте и го измиваме,за да отстраним нишестето и да спре да се готви.Оставяме го да изстине.Овкусяваме го с подправките ,лука,оцета,зехтина и соса от нар.Редим във форма пласт кус кус,пласт рукола/предварително нарязана,смесена с магданоз и овкусена с оцет и,зехтин и сол/, резенчета домати/леко посолени/, риба тон и отново ред кус кус.Обръщаме върху чиния,декорирана с рукола.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-300г сварен турски кус кус -200г риба тон в собствен сос /от консерва,като изцеждам соса/ -4-5 чери доматчета -100 г рукола -3 с.л. каперси - 1/2 връзка магданоз -малка глава червен лук -черен пипер,пресен риган -оцет Балсамико -сос от нар -зехтин -сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме кус куса до степен леко алденте и го измиваме,за да отстраним нишестето и да спре да се готви.Оставяме го да изстине.Овкусяваме го с подправките ,лука,оцета,зехтина и соса от нар.Редим във форма пласт кус кус,пласт рукола/предварително нарязана,смесена с магданоз и овкусена с оцет и,зехтин и сол/, резенчета домати/леко посолени/, риба тон и отново ред кус кус.Обръщаме върху чиния,декорирана с рукола.
Вълнообразно
Няма коментари