Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2019 10:55 - ДОМАШНА МАЙОНЕЗА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 505 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ако решите да избегнете Е-тата на готовата майонеза,можете да си приготвите домашна!Но тя пък няма голяма трайност!Затова,след като я приготвите, бързо и намерете приложение!Салати,десерти,основно,пухкави кифлички,сандвичи...Широко поле за приложението и!



image





image




image




image


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 2 яйца
- 400 мл. олио или зехтин
- 2 щипки сол 
- 1 с. л. прясно изцеден лимонов сок /1 к.л. лимонена киселина/

Продуктите да са на стайна температура!



 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

Яйцата са с различни размери и гъстотата на майонезата зависи от съотношението яйца-олио. На едно яйце отиват около 200 мл. олио. Ако яйцата са малки , слагам около 170 мл. за всяко яйце. Ако майонезата стане рядка, добавете олио и пасирайте още веднъж – бавно! Една от основните причини да не се сгъсти майонезата е именно големината на яйцата. Препоръчително е да се ползва висок тесен съд (в моя случай е купата на пасатора). Приготвянето наистина отнема само няколко минути . Чуквам яйцата,изсипвам  олиото, следват солта и лимоновия сок. Потапям пасатора до дъното. Пускам го на най-висока скорост и 7-8 секунди го държа ниско до дъното, след което изтеглям бавно нагоре. Ако майонезата се получи рядка, добавете още мъничко олио и доразбийте.Накрая може да овкусим с горчица,чесън ,копър,мащерка или каквото ви харесва!Можем да я объркаме с извара ,а и като добавим филийка домашен хляб...Вкусотия!


image

 

 




Тагове:   яйца,   СОС,   майонеза,   домашна,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 537204
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930