Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2019 08:48 - ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От тридесет години ползвам тази рецепта и до сега не ме е подвела!Курабийките стават пръхкави,меки и не изсъхват,колкото и дълго да останат!Но при нас не се задържат дълго!През годините съм променяла само формата в зависимост от обстоятелствата!




image




image





image


 


 

 

image





image





image





image




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 1 ч.ч. разтопена мас

- 1 ч.ч. олио

- 2 ч.ч. захар/ако искате да са по-сладки,добавете още 1/2 ч.ч. захар/

- 4 яйца

- 1ч.ч. кисело мляко

- 3 п. амонячна сода

- 1ч.л. сода бикарбонат

- ванилия

- настъргана кора на един лимон

- брашно около 1 1/2 кг


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Рзбиваме яйцата със захарта до получаване на пяна.Добавяме киселото мляко,в което сме угасили амонячната сода.Следват  ванилията,лимоновата кора,олиото и маста.Разбиваме.Пресяваме брашното и заедно със содата бикарбонат ги добавяме постепенно в сместа.Отначало бъркаме с миксер ,а след това започваме да месим с ръце,докато тестото спре да лепне.Оформяме по желание.Може да се прекарат през шприц,машинка за мелене на месо,с поставена специална приставка или да разточим върху набрашнена повърхност слой с дебелина около 1/2 см и да изрязваме фигурки.Нареждаме в суха тава и печем на 180 градуса до порозовяване на нашите курабийки.След като изстинат,по желание поръсваме с пудра захар.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 533135
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930