НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 300 гр. дробчета
- 60 гр. краве масло и 70 г свинска или патешка мас
- 1к.ч. червено вино
- 1 с.л. сос Уорчестър или соев сос
- 1 главичка лук
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- мащерка
- черен пипер
- сол
- 100 мл сметана за готвене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината задушавам лука и чесъна и към тях прибавям дробчетата , подправките ,червеното вино и соевия сос.Когато остане почти на мазнина,снемам от котлона. Изчаквам десетина минути и пасирам.Добавям и около 100 мл сметана за готвене.Разбърквам и слагам в подходящ съд.По желание може да се разтопи малко масло и да се залее пастета в бурканчето.така приготвен,пастетът може да престои в хладилника около седмица.