Постинг
02.07.2019 18:44 -
ПОРТОКАЛОВИ БИСКВИТИ
По повод конкурс за стари тефтери с рецепти в една от кулинарните групи ,се разрових в моите и открих,че са пълни с безценни съкровища:рецептите от моето детство!Ръцете ме засърбяха и нямаше как да не изпробвам поне една!И ето резултата!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 яйца - 1 жълтък,разбит с 1 с.л. олио - 125 г захар - 100 г краве масло - 125 г брашно - 1ч.л. бакпулвер - настъргана кора на един портокал/само оранжевата част/ - 1 с.л. кафява захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разбива със захарта на пяна.Прибавят се яйцата,като биенето не спира.Слагат се брашното с бакпулвера ,настърганата портокалова кора и се омесва тесто.От него се правят топчета с големината на орех,притискат се с вилица,намазват се с разбития жълтък и се поръсват с кафява захар.Нареждат се в тава с незалепващо покритие или в обикновена тава,подмазана с олио и покрита с хартия за печене.Пекат се на 170 градуса до зачервяване.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 2 яйца - 1 жълтък,разбит с 1 с.л. олио - 125 г захар - 100 г краве масло - 125 г брашно - 1ч.л. бакпулвер - настъргана кора на един портокал/само оранжевата част/ - 1 с.л. кафява захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разбива със захарта на пяна.Прибавят се яйцата,като биенето не спира.Слагат се брашното с бакпулвера ,настърганата портокалова кора и се омесва тесто.От него се правят топчета с големината на орех,притискат се с вилица,намазват се с разбития жълтък и се поръсват с кафява захар.Нареждат се в тава с незалепващо покритие или в обикновена тава,подмазана с олио и покрита с хартия за печене.Пекат се на 170 градуса до зачервяване.
Няма коментари