Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 18.07.2019 08:32
. -400 г тиквички на тънки филийки
· - 500 г предварително приготвена кайма – смес от телешко и свинско-омесена с едно яйце,лук и подправки/мащерка или риган/
· - 1к.ч. сварен ориз
· - сол и пипер
· - 3 яйца
· - 100 г настъргано сирене пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1 Нарежете тиквичките на тънки филийки,осолете и след това ги намажете от двете страни с олио или зехтин. Гриловаме в тефлонов тиган или на скара.
2 Добавете ориза към каймата. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете пармезана и останалите яйца. Разбъркайте добре.
4 След това напълнете вътрешността със сместа от ориза и каймата и я подравнете добре. Затворете венеца с крайчетата на тиквичките.
5 Печем при 180 ° C за 25 минути. Извадете от фурната ,поръсете с още пармезан и сервирайте.