Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2019 14:03 - ТОРТА ОРЕО
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1406 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За тази много шоколадова торта си имаме повод!Но нищо не пречи да си я направим и без повод и да се почустваме щастливи!При толкова много шоколад!☺☺☺

image


 


 



image




image





image




image






image




image



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


За блатовете:


- брашно - 2 ч.ч.

- майонеза - 200 г

- захар - 1 ч.ч.

- какао - 50 г какао

- бакпулвер - 1 бр.

- 1 ч.л. сода бикарбонат

- вода - 1 1/2 ч.ч.




За крема:


- маскарпоне - 200 г

- крема сирене - 200 г

- сметана - 200 мл за разбиване

- пудра захар - 1/2 ч.ч.

- бисквити орео - 200 г

- парченца натурален шоколад

- 3-4 с.л. ликьор Амарето

- 2-3 ч.л. ванилов екстракт


За ганаша:

- 100 г черен шоколад

- 100 мл сладкарска сметана


За декорация:различни шоколадови лакомства,като не забравяме бисквити Орео.


 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Пресяваме брашното с бакпулвера и содата  в купа и добавяме захарта и какаото . Разбъркваме добре.Добавяме водата и майонезата и отново разбъркваме до получаване на еднородна смес.Разделяме сместа на три еднакви части.Печем в три тавички от алуминиево фолио  с диаметър 20 см ,намазнени и поръсени с брашно.Фурната да е предварително загрята.Времето за печене е около 20 мин. на 180 градуса.

Крема приготвяме,като смесим маскарпонето,крем сиренето,ванилията,ликьора и захарта.След получаването на еднородна смес,добавяме разбитата сметана.Отделяме една част за измазване на тортата,а в останалата добавяме начупените бисквити и парченцата шоколад. След изстиване на блатовете следва сглобяването:блат,крем и най-отгоре блат.Измазваме тортата отстрани,украсяваме с разделените на половинки бисквити Орео.Оставяме за 2 часа в хладилника. Приготвяме ганаша от загрятата до кипване  сметана и разтопения в нея, начупен на парченца,шоколад.Изчакваме леко да изстине,изваждаме тортата от хладилника и я поливаме  с ганаша.Декорираме с бисквити и каквото още се сетим!Но да е шоколадово,за да е пълно удоволствието!☺☺☺



image

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 537657
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930