Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2019 09:14 - ПАСТИ ТИРАМИСУ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Правила съм тирамису под каква ли не форма!Но в чиния ми беше най-забавно.Там развихрих фантазията си и се получиха различни и красиви по своемо пастички тирамису!Най-вкусната торта,независимо под какъв начин е поднесена!







image





image





image





 

 

 

image





image



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 300 г крем сирене /от Лидъл/

- 200 мл сладкарска сметана

- 120 г пудра захар 

- 400 г бишкоти Savoiardi

- 120 мл вино Марсала  за крема/може да го заместите с Бейлис или Амарето/ плюс 100 мл    вино и за кафето

- 300 мл ароматно кафе - нес

- тъмно, неподсладено какао



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


КРЕМ


Разбивам сметаната с пудрата захар.Добавям крем сиренето и продължавам да разбивам.”Повдигаме” крема на едно друго ниво,като долеем вино Марсала!Понякога ползвам ликьор Амарето.Буквално преведена,думата „tirami su” означава „повдигни ме”!В крема не слагам яйца,тъй като те не минават термична обработка и това ме плаши!Но и без тях тортата е страхотна!


СГЛОБЯВАНЕ  НА ТОРТИЧКИТЕ:



Потапям всяка бишкота в кафето,смесено с виното.Ароматът е неповторим!Ако ви е горчиво,добавете няколко лъжици пудра захар.Аз я предпочитам с по-горчив привкус!Нареждам бишкоти в чиниите под различна форма.Между тях намазвам с пласт крем.Следва пласт бишкоти и така до изчерпване на крема и бишкотите.Прибираме за една нощ в хладилника.Какаото поръсваме непосредствено преди поднасянето,за да не поеме от влагата на крема.Декорацията е според фантазията и възможностите!





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530261
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031