Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08 09:14 - ПАСТИ ТИРАМИСУ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 103 Коментари: 0 Гласове:
3



 Правила съм тирамису под каква ли не форма!Но в чиния ми беше най-забавно.Там развихрих фантазията си и се получиха различни и красиви по своемо пастички тирамису!Най-вкусната торта,независимо под какъв начин е поднесена!







image





image





image





 

 

 

image





image



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 300 г крем сирене /от Лидъл/

- 200 мл сладкарска сметана

- 120 г пудра захар 

- 400 г бишкоти Savoiardi

- 120 мл вино Марсала  за крема/може да го заместите с Бейлис или Амарето/ плюс 100 мл    вино и за кафето

- 300 мл ароматно кафе - нес

- тъмно, неподсладено какао



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


КРЕМ


Разбивам сметаната с пудрата захар.Добавям крем сиренето и продължавам да разбивам.”Повдигаме” крема на едно друго ниво,като долеем вино Марсала!Понякога ползвам ликьор Амарето.Буквално преведена,думата „tirami su” означава „повдигни ме”!В крема не слагам яйца,тъй като те не минават термична обработка и това ме плаши!Но и без тях тортата е страхотна!


СГЛОБЯВАНЕ  НА ТОРТИЧКИТЕ:



Потапям всяка бишкота в кафето,смесено с виното.Ароматът е неповторим!Ако ви е горчиво,добавете няколко лъжици пудра захар.Аз я предпочитам с по-горчив привкус!Нареждам бишкоти в чиниите под различна форма.Между тях намазвам с пласт крем.Следва пласт бишкоти и така до изчерпване на крема и бишкотите.Прибираме за една нощ в хладилника.Какаото поръсваме непосредствено преди поднасянето,за да не поеме от влагата на крема.Декорацията е според фантазията и възможностите!





Гласувай:
3
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 166566
Постинги: 190
Коментари: 116
Гласове: 178
Архив
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031