Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2019 18:03 - ПИТКА ОТ ТИПОВО БРАШНО,ЗАМЕСЕНА В ХЛЕБОПЕКАРНА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 975 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Питката,направена от типово брашно по нищо не отстъпва на тази от бяло брашно!Принудена бях да я направя по здравословни причини в семейството,но бях учудена как хубаво втаса и какви прекрасни конци се получиха след изпичането и!



image





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


Поставят се в тази последователност в контейнера на хлебопекарната.


- 300 мл прясно мляко

- 3 с.л. олио

- 2 яйца плюс един белтък

- 1 ч.л. сол

- 1 ч.л. захар

- 700 г типово брашно

- 1 ч.л. суха инстантна мая


За намазване:


- 5 с.л. мека свинска мас

- 1 жълтък за намазване

- семена за поръсване - сусам и маково семе





image




image



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



След като сме поставили всички продукти,включваме хлебопекарната на програма втасване.След като тестото е готово,го изваждаме върху набрашнена повърхност.Разделяме го на две равни части.Разточваме два правоъгълника с приблизителни размери 40 см/ 30 см,намазваме ги с тънък слой мека мас и навиваме на стегнато руло от късата част.Нарязваме и двете рула по на осем парчета.Първите осем нареждаме легнали в кръг в тефлонова тава с размери 26 см в диаметър,която предварително сме намазали с мас.Ако тавата е обикновена,я покриваме с хартия за печене.Другите осем парчета нареждаме в средата изправени.В центъра подреждаме крайчетата на двете рула,оформени като цвете.Оставяме в топла стая да втаса до удвояване на обема.Намазваме с жълтък,разбит с малко олио или прясно мляко,но да не е много рядка сместа.Печем в предварително загрята на 200 градуса, фурна.Когато се зачерви,намаляваме градусите на 180.Може да покрием с къс хартия за печене,за не изгори отгоре,докато се изпече вътрешността.Проверяваме готовността с дървено шишче.Ако излиза сухо,значи питката е готова.Оставяме я да изстине леко и я изваждаме в подходяща чиния.



image




image

 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Много примамливо изглежда....като великденски козунак
21.11.2019 18:48
непременно ще си я направя
Благодаря за идеята:))
цитирай
2. radi2018 - А аз Ви благодаря за хубавите дум...
24.11.2019 16:14
А аз Ви благодаря за хубавите думи!Ефектът конци като на козунак се получава от маста,която не позволява на тестото да залепне!
цитирай
3. hloris - Благодаря за обяснението,не знаех за това свойство на маста,значи първо трябва да се запася с нея.
24.11.2019 16:50
radi2018 написа:
А аз Ви благодаря за хубавите думи!Ефектът конци като на козунак се получава от маста,която не позволява на тестото да залепне!



Интересен блог определено....научавам винаги по нещо ново.
:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530083
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031