НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 3 пакета чаени бисквити
- 125 г / 1 пакет/ краве масло
- 1 ч.ч. захар за сиропа плюс 1ч.ч. захар за овалване
- 1 ч.ч. вода
- червена сладкарска боя
- борови иглички за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смиламе много фино бисквитите в кухненски робот.Ако нямате такъв,сипвате ги в чиста полиетиленова торба и ги намачквате с точилка.През това време слагаме на котлона водата,захарта и маслото да се загреят до завиране и разтопяване на маслото.Оцветяваме с безвредна сладкарска боя.Когато течността поизстине, я изсипваме при смлените бисквити.Омесваме тесто,от което оформяме топчета с големината на черешки.Всяко топче овалваме в кристална захар.Нареждаме в подходящ съд,поставяме боровите иглички /аз не намерих и ползвах алтернативен заместител - листенца от карамфил☺☺☺/!Прибираме черешките в хладилника,за да стегнат.Изваждаме ги непосредствено преди сервиране!Стари ,но златни!Такива са рецептите от старите ни тефтери!☺А лъжицата ми е подарък от близка приятелка,за което сърдечно и благодаря!
Сладък салам с бисквити, локум и масло
ДРЕБНИ ШПРИЦОВАНИ СЛАДКИ