Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2019 13:37 - НОВОГОДИШНА ТОРТА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За тази торта си мечтая от миналата година.По стечение на обстоятелствата не можах да я направя!Но тази година мечтата ми се сбъдна!Много е лично,няма да обяснявам каква беше причината!Но съм безкрайно щастлива,че има за кого да я направя и с кого да я споделя днес!Нека през новата година всичко,което правим с любов е споделено и оценено!Весела и успешна нова 2020година ,приятели!




 

 

image



 

image



image

image



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


За блата:


- 1 и 1/2 ч.ч.захар 

- 2 ч.ч. брашно

- 6 яйца

- 6 с.л. олио

- 6 с.л. вода

- 2 п . ванилия

- 1 п. бакпулвер



За крема:


- 1 л. прясно мляко

- 1 и 1/2 ч.ч. захар

- 4 яйца

- 8 с.л. брашно

- 200 мл силно кафе еспресо

- 1 п. ванилия

- 2 п. от 10 г желатин


За сиропиране на блатовете:


- 150 мл вода

- 100 г захар


За измазване:


- 400 мл сметана/заквасена/

- 200 г пудра захар /пресята/

- 3 с.л. ликьор Амарето


За декорация:


- клонки розмарин

- канела на пръчици

- звездовиден анасон

- зрънца от нар

- 3 бр. дребни мандарини





image





image






image


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Ползвам форма с подвижни стени с диаметър 28 см.Разбиват се яйцата и захарта на пяна.Добавя се ванилията,олиото и водата.Отново се разбива.Накрая се добавя брашното,смесено с бакпулвера.Пече се на 180 градуса до суха клечка.Не се отваря фурната,докато блатът не се зачерви добре.Когато е готов,се оставя да изстине.С дълъг остър нож се разрязва на три части.В същата форма,в която сме пекли блата , поставяме първия пласт.Със силиконова четка леко го сиропираме с горещ сироп,приготвен от водата и захарта.Намазваме с крем,приготвен по следния начин:от млякото предварително сме отделили 200 мл,а в останалата част сме разтворили захарта.В дълбока купа сме разбили яйцата с отделеното мляко до еднородна смес.Сипваме брашното и ванилията и отново разбиваме добре.Кафето,което не бива да е топло,сипваме в останалото мляко и захарта.Сипваме и яйчената смес и варим крема до сгъстяване.Сваляме крема от огъня и веднага добавяме маслото и желатина.Бъркаме,докато се разтворят напълно.Следват блат,сироп,крем.Оставяме тортата за няколко часа в хладилника,за да се стегне.Изваждаме я от формата.Отгоре и отстрани измазваме с крем,приготвен от заквасена сметана,разбита с пудра захар и ликьор Амарето.Преди поднасяне е добре тортата да е в хладилника.Декорираме с клончета пресен розмарин,зрънца нар,които предварително сме измили и подсушили със салфетки.А мандарините ги нарязваме напряко на филийки и ги държим една нощ върху салфетки,за да изпръхнат.Мисля,че се получи една чудесна торта!А в декорацията цветовете се съчетават прекрасно на белия фон на тортата!Не ни остава нищо друго,освен да си пожелаем една весела и плодородна  нова година!



image

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530235
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031