НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:
- 250 мл прясно мляко
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. оцет
- 2 яйца
- 1/2 пакетче суха мая /5г/
- 700 г брашно
- 30 мл олио
- 1 ч.л. захар
- 50 г разтопено масло
За сиропа:
- 3 ч.ч. захар
- 6 ч.ч. вода
- 2 п. ванилия
- щипка лимонена киселина
Зареждам контейнера на хлебопекарната с продукти в следната последователност /нали затова е техниката,да ни помага ☺/: олио,захар,сол,оцет,яйца,прясно мляко,брашно,мая.Пускам на програма месене и втасване.Когато тестото е готово,го разделям на четири равни части.Всяка от тях разточвам много тънко върху набрашнена повърхност.Намазвам с масло и навивам на стегнато руло.Нарязвам на розички,които подреждам в тава с незалепващо покритие на разстояние една от друга.Престояват на топло докато увеличат двойно обема си.Пека в предварително загрята на 200 градуса фурна до порозовяване.Изчаквам ги да изстинат.През това време приготвям сиропа.Смесвам водата , захарта и ванилията и ги оставам да поври около 10 мин.Слагам лимонената киселина.Отстранявам от огъня и след пет минути заливам изстиналите розички.Не е зле розичките да са обърнати с горния край към дъното,защото той е по-изпечен и по-твърд.Покривам с кърпа,докато поемат сиропа.По желание, преди да навиете четирите рула,можете да ги поръсите с орехи и канела.
Дейлиорманс джаста-праста политикан експ...
Изненадващо е, че в народ като нашия, в ...