Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2018 18:36 - ОРИЗОВИ НУДЪЛСИ С ДОМАТЕН СОС И ШУНКА/КОЛБАС/
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Понякога,когато сме много заети или сме отделили време за една дълга разходка, все пак трябва да отделим време и за приготвяне на храна за семейството. Вярно е,че има ресторанти,но домашното винаги си е по-вкусно!След днешната ни забежка набързо измислих ето това!Оризови нудълси с доматен сос и пържен качествен колбас или шунка!Аз шунка нямах в момента и ползвах колбас.Но пък беше вкусно!

image

 

 

 

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 

 

-         500г оризови нудълси

-         400г качествен колбас или шунка

-         50 г масло и 3 с.л. зехтин за нудълсите

 

 

За соса:

 

-         800мл доматен сок/от пасирани белени домати/

-         3 с.л. зехтин

-         4 скилидки чесън

-         пушен червен пипер

-         сол на вкус,малко захар,за да убие киселинността на доматите

-         5-6 листа босилек

-         2 листа дафинов лист

 

 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

 

Започваме със соса.Загряваме зехтина,леко запържваме пушения червен пипер и добавяме доматите.Доливаме 1 ч.ч. вода.Пускаме листата дафинов лист.Посоляваме и овкусяваме с нарязания на ситно чесън.Когато сосът се сгъсти,добавяме нарязания босилек и 1-2 с.л. захар.Опитваме все пак!Ако е кисело,добавяме още .Отстраняваме от огъня.

Следват нудълсите.Те са с по-нежна структура от спагетите и се варят по-кратко.Сипваме ги във вряла вода,на която сме добавили 1 ч.л. сол.След около 3-4 мин. са готови.Междувременно ги опитваме,за да не се преварят.Когато са леко алденте,ги изцеждаме от водата,в която са се готвили,изплакмаме ги със студена,за да прекъснем процеса на готвене и ги поливаме със загрятата смес от зехтин и масло.Объркваме добре.

Пържим за кратко колбаса и започваме да сглобяваме ястието.В чинии разпределяме нудълсите,като в средата правим нещо като кладенче.Там изсипваме част от соса.Най-отгоре нареждаме парченцата колбас.Декорираме със свежи листа от босилек.

 

Така от налични в момента продукти и много бързо спретнах една прилична вечеря!Вкусно е!

image

 



Тагове:   сос,   шунка,   босилек,   нудълси,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 529843
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031