НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 500г оризови нудълси
- 400г качествен колбас или шунка
- 50 г масло и 3 с.л. зехтин за нудълсите
За соса:
- 800мл доматен сок/от пасирани белени домати/
- 3 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- пушен червен пипер
- сол на вкус,малко захар,за да убие киселинността на доматите
- 5-6 листа босилек
- 2 листа дафинов лист
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започваме със соса.Загряваме зехтина,леко запържваме пушения червен пипер и добавяме доматите.Доливаме 1 ч.ч. вода.Пускаме листата дафинов лист.Посоляваме и овкусяваме с нарязания на ситно чесън.Когато сосът се сгъсти,добавяме нарязания босилек и 1-2 с.л. захар.Опитваме все пак!Ако е кисело,добавяме още .Отстраняваме от огъня.
Следват нудълсите.Те са с по-нежна структура от спагетите и се варят по-кратко.Сипваме ги във вряла вода,на която сме добавили 1 ч.л. сол.След около 3-4 мин. са готови.Междувременно ги опитваме,за да не се преварят.Когато са леко алденте,ги изцеждаме от водата,в която са се готвили,изплакмаме ги със студена,за да прекъснем процеса на готвене и ги поливаме със загрятата смес от зехтин и масло.Объркваме добре.
Пържим за кратко колбаса и започваме да сглобяваме ястието.В чинии разпределяме нудълсите,като в средата правим нещо като кладенче.Там изсипваме част от соса.Най-отгоре нареждаме парченцата колбас.Декорираме със свежи листа от босилек.
Така от налични в момента продукти и много бързо спретнах една прилична вечеря!Вкусно е!