НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 5 яйца
- 4 обелени и настъргани ябълки
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- щипка сол
- 1 ч.ч. олио
- 3 ч.ч. брашно
- 1 и 1/2 ч.ч. захар
- 1 ч.л. канела на прах
За крема: 1 пакет крем "Ванилия" на д-р Йоткер /без варене/, 150 г пудра захар,300 мл прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата и захарта на пухкава пяна.Добавяме олиото,содата,разтворена в киселото мляко,канелата,солта и настърганите ябълки, като същевременно разбъркваме внимателно с шпатула.Добавяме постепенно брашното и разбъркваме с миксер на ниска скорост,за да не спадне обемът на сместа.Намазваме с четка ,потопена в олио формата,изсипваме готовата смес и печем на 170 градуса.Когато кексът се надигне и зачерви,отваряме и проверяваме готовността с клечка.Ако тя излезе суха,сладкишът е готов.Ако отворим по-рано фурната,той ще спадне.Когато е готов, го изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади .След около 30 мин. го изваждаме от формата и го поставяме на решетка ,за да изстине напълно.И тогава вече разбиваме крема по указанията на пакетчето и покриваме сладкиша.Декорираме по желание!