Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2018 15:03 - КОЗУНАЧЕНИ МЪФИНИ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Великден е далеч,но репетициите ги започвам от сега!За да имам време да усъвършенствам техниката си !Толкова са вкусни тези мъфини,че вече се отказвам да се занимавам с трудоемките козунаци.Половината работа я върши хлебопекарната.За мен остава само оформянето и изпичането.Бързо и лесно!А резултатът е очевАден!



 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 





image




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


За тестото:

- 2 бр. яйца плюс един жълтък /белтъкът го оставяме за намазване на мъфините/

- 125 г захар

- 150 мл прясно мляко

- 100 мл олио или комбинация от 60 г размекната свинска мас/60 г масло/ и 40 мл олио

- 2 п. ванилия

- кората на един лимон

- 500г брашно

- 1 и 1/2 п. суха мая или 30 г прясна мая

- 30 г масло на стайна температура за намазване на корите






image






image






image



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Тестото го замесвам в хлебопекарната.Разбивам леко двете яйца.Сипвам ги в контейнера на хлебопекарната.Сипвам и затопленото прясно мляко,в което съм разтворила захарта.Добавям мазнината,ванилията,лимоновата кора,пресятото брашно/аз ползвам "София Мел"/ и най-отгоре маята/ако е суха/.Ако е прясна,предварително я размивам в прясното мляко.Поставям контейнера в хлебопекарната и включвам на програмата за ТЕСТО.След 20 мин. изключвам машината и я пускам отново на същата програма.Изчаквам до края.Получава се фино и нежно бухнало тесто.Разделям го на две,а всяка половина -на дванадесет еднакви топчета.Имам две тави за мъфини с по 12 гнезда и тази доза ми е достатъчна.Предварително намазвам гнездата с мазнина.Поставям хартиени форми за мъфини в тях.Разточвам всяко топче,правя нарезите и завивам на охлюв.След като едната тава е готова,включвам печката на 50 градуса и слагам мъфините да втасват.След като са удвоили обема си,загрявам фурната на 180 градуса.Намазвам всеки мъфин с леко разбития  белтък и поръсвам с кафява захар.Пека около 20 минути до получаване на приятен загар.По желание може да се направи плънка от мармалад,шоколад или орехи,захар и канела.В тестото може да се сложат стафиди,ядки,локум.Отгоре също може да се поръси с филирани бадеми.Варианти всякакви!Аз ги направих класически,без добавки,защото нали ви казах,че ще има още репетиции до Великден!Да ви е сладко!





image

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530335
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031