Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2019 06:26 - ПИТКА С ТИПОВО БРАШНО
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Преди време публикувах тази питка в кулинарните групи,но все не ми оставаше време да я публикувам в блога!Е,тази сутрин съм необичайно ранобудна и времето до разсъмване си е само мое!Отделям го на любимото занимание!Другите задачи ще почакат!




image





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:




image




- 200 мл прясно мляко

- 45 г прясна мая

- 3 с.л. захарп

- 3 с.л. брашно

- 2 яйца

- 50 мл олио

- 180 г кисело мляко

- 2 с.л. сол

- 800 г типово брашно

- сусам,маково семе

- 50 г масло



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Размиваме маята в прясното мляко.Добавяме захарта и 3 с.л. брашно.Престоява 10 мин.,за да се активизира маята.След това постепенно добавяме другите продукти,като в началото бъркаме с миксер,а след това започваме да месим с ръце,за да се активира глутена.Трябва да получим меко,нелепнещо тесто.Оставяме го на топло място  в голям съд,намазано с олио и покрито с фолио,докато удвои обема си.Разделяме тестото на 2 еднакви части.Едната половина разделяме на четири.Разточваме ги с еднакви размери,нареждаме една върху друга,като между тях мажем с меко масло.Четирите кори едновременно ги разточваме на тънко.Режем на триъгълници.Правим прорез във всеки от тях.Промушваме върха на триъгълника през отвора и завиваме на руло.Нареждаме рулата в кръг в тава,покрита с хартия за печене.Време е за другата половина от тестото.Разточваме го на кора,намазваме с масло и завиваме на руло.Намазваме и отвън с масло и овалваме рулото в царевично брашно.Завиваме на кръг в средата на тавата.Правим прорези през 2см с ножица,но не до края.Разместваме малките рулца наляво и надясно.В средата слагаме топче.,което поръсваме с мак.Оставаме питката на топло да удвои обема си.Печем на 220 градуса около 5 мин.,а след това на 200 градуса - 30 мин.Оставяме да се охлади върху решетка.Оформянето можете да видите тук.



image

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 533709
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930