Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2019 09:15 - КАРТОФЕНА САЛАТА С ПУШЕНО РИБНО ФИЛЕ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 2252 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 10.02.2019 13:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Обожавам картофена салата!Особено,когато е придружена с парченце качествено сирене.Тогава за мен салатата се превръща в основно.Вкусно и насищащо!Но когато към нея реших да добавя продукти от сорта "обери хладилник",се получи още по-голяма вкусотия!И докато се чудех как да я сервирам по най-ефектния начин,се сетих,че в нета съм виждала купички от кори за баница,които до сега не бях пробвала.Е,получи се що-годе!Но имам една препоръка:салатата да се насипва в импровизираните купички непосредствено преди сервирането,за да запазят съдовете хрупкавостта си!




image



 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:




image






image



 

-500 г картофи

-1 глава червен лук

-50 мл зеленчуков бульон

-4 с.л. наситнени мащерка,риган и копър

-2 с.л. каперси или нарязани зелени маслини

-3 с.л. оцет

-4 с.л. зехтин или олио

-200 г филе от пушена скумрия

-бял пипер и черен пипер

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

 

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода около 20 мин.Обеленият лук се нарязва на лентички.Кипва се бульонът и къкри 2-3 мин.Заливат се горещите картофи.Подправя се със сол и бял пипер/внимаваме със солта,защото и рибата,и каперсите са солени,освен това при варенето допълнително сме овкусили картофите със сол/.Добавят се парченца риба, лук,билките и каперсите.Смесват се оцетът,зехтинът,солта,черният пипер и се залива салатата.

 

 

ПРИГОТВЯНЕ НА КОШНИЧКИТЕ:

 

 

Нарязваме квадрати от кори за баница/моите бяха пълнозърнести/със страна 15 см.За три купички за крем карамел ми бяха необходими 12 квадрата - по 4 бр. за всяка кошничка.Обръщаме купичките с дъното нагоре.Намазваме леко едната кора с олио и обгръщаме купичката,като оформяме дипли.И така с останалите  три кори.Така процедираме и с останалите две кошнички.Нареждаме ги в тава и печем на 160 градуса до зачервяване.Изваждаме ги и ги обръщаме,за да изстинат.Ползваме ги непосредствено преди сервиране.

 

 

 

image

 



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy - Възбуди картофения ми апетит Ради :-)
10.02.2019 12:36
   Ще пробвам довечера твоя начин за приготвяне. Е може би и аз ще модифицирам рецептата съгласно принципа „обери хладилник“ :-)
   Но виж, за правилните картофи проблема си е чисто пазарен. С един приятел коментирахме че в Гърция ресторантите си губят реномето ако не пише „Картофите са български“... Ха, ами ние тук си имаме проблем, а те как се снабдяват, не знам:-) Трябва да имаш агент на пазарчето, защото и по външен вид не можеш да разбереш какво е вътре...
   А и поздравления за съвета да се сипват преди консумация. Но и по принцип всякакви ястия с картофи, когато преседят няколко часа вече 90 % от хранителността и вкуса им се губят.

Слънчева неделя ти желая и споделен с приятели апетит.
цитирай
2. radi2018 - Благодаря за доверието!А дали к...
10.02.2019 13:38
Благодаря за доверието!А дали картофите са български,кой може да каже!Мой познат търговец продава масово полски,а ги рекламира като български!Но проблемът не е само в картофите,а и във всички храни на нашия пазар!Хубав ден и добър апетит!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530316
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031