НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-500 г пилешки гърди
-500г пресни гъби печурки
-2 глави лук
-1 морков
- 2 скилидки чесън
-соев сос
-пушен и сладък червен пипер
-черен пипер
-риган/сушен/
-сол
-сос от нар
-50 мл червено вино/не е опасно за деца,защото в процеса на готвене алкохолът се изпарява и остава само ароматът/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме гърдите на кубчета или на жулиени.Почистваме гъбите/големите готвачи препоръчват да не се мият,а само да се обелят,но аз ги мия непосредствено преди да ги сготвя/.Нарязваме ги също на кубчета .Моркова настъргвам.Лука нарязвам на полумесеци.Скилидките чесън ги обелвам и пресовам по-късно в ястието.
Запечатваме месото на тиган.Добавяме гъбите и лука.Посоляваме и задушаваме,за да си пуснат продуктите соковете.Тогава добавяме чесъна,настъргания морков,пушения и сладкия пипер,ригана,соса от нар,соевия сос и виното.Задушаваме до готовност.Накрая поръсваме с прясно смлян черен пипер.Декорираме със стръкчета пресен риган.Може да се консумира и така,но по желание можете да добавите сварен ориз или картофено пюре.Така сготвени,пилешките гърди остават сочни и вкусни!
ЧЕРВената БАБ-Чица,от Червена вода.Русе
СЛЕД ГАЛА - ОБЯД ДНЕС, МАЛКО ПОЧИВКА. ПЪ...