Постинг
30.03.2019 19:52 -
КОШНИЧКИ ОТ ШОКОЛАД
Отдавна се възхищавам на майсторите на шоколадовите десерти от кулинарните предавания!Не е никак лесно това,което правят!Истинско изкуство!Днес се престраших да пробвам и аз.До някъде се получиха нещата.И като добавим вкусния крем, мога да кажа,че си хапнахме един фантастичен десерт!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кошничките:
- 50 г бял шоколад - 50 г натурален шоколад
За крема:
- 200 г крем сирене /от Лидъл/ - 200 мл течна сладкарска сметана /студена/ - 150 г течен шоколад Нутела - 2-3 ч.л. ликьор Амарето
За декорация:
- ягоди - шоколадови пръчици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Преди да започна,дължа да отбележа,че снимката е от нета! Започвам с кошничките.Те бяха по-голямото предизвикателство.От нета бях видяла начина на изработване.Приготвих си необходимите материали и пристъпих към разтопяване на черния шоколад.Начупих го на парченца и неколкократно го пъхах и изваждах в микровълновата,като междувременно разбърквах.Когато шоколадът стана достатъчно мек,го прехвърлих в пош.С него очертавах кръгове по алуминиевото фолио,с което бях облицовала купичките /2 бр./.Но така,че да няма прекъсване,за да не се счупи след това нашата кошничка.Аз мисля,че хартия за печене ще е по-добър вариант!Нищо,следващият път ще пробвам с нея.След това повтарям процедурата с белия шоколад.Оставям кошничките около час.Но не в хладилника,защото побеляват.След това много внимателно отделям купичките от фолиото и фолиото от кошничките.Пристъпваме към приготвяне на крема.При мен се получи крем-импровизация или по друг начин казано :крем"Обери хладилник"!☺☺☺Разбих сладкарската сметана,добавих крем сиренето и омекналия течен шоколад и разбих до твърд сняг.С пош напълних кошничките с крем и декорирах с шоколадови пръчици и ягоди!Класика!Ягоди и шоколад!Ммм!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За кошничките:
- 50 г бял шоколад - 50 г натурален шоколад
За крема:
- 200 г крем сирене /от Лидъл/ - 200 мл течна сладкарска сметана /студена/ - 150 г течен шоколад Нутела - 2-3 ч.л. ликьор Амарето
За декорация:
- ягоди - шоколадови пръчици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Преди да започна,дължа да отбележа,че снимката е от нета! Започвам с кошничките.Те бяха по-голямото предизвикателство.От нета бях видяла начина на изработване.Приготвих си необходимите материали и пристъпих към разтопяване на черния шоколад.Начупих го на парченца и неколкократно го пъхах и изваждах в микровълновата,като междувременно разбърквах.Когато шоколадът стана достатъчно мек,го прехвърлих в пош.С него очертавах кръгове по алуминиевото фолио,с което бях облицовала купичките /2 бр./.Но така,че да няма прекъсване,за да не се счупи след това нашата кошничка.Аз мисля,че хартия за печене ще е по-добър вариант!Нищо,следващият път ще пробвам с нея.След това повтарям процедурата с белия шоколад.Оставям кошничките около час.Но не в хладилника,защото побеляват.След това много внимателно отделям купичките от фолиото и фолиото от кошничките.Пристъпваме към приготвяне на крема.При мен се получи крем-импровизация или по друг начин казано :крем"Обери хладилник"!☺☺☺Разбих сладкарската сметана,добавих крем сиренето и омекналия течен шоколад и разбих до твърд сняг.С пош напълних кошничките с крем и декорирах с шоколадови пръчици и ягоди!Класика!Ягоди и шоколад!Ммм!
Вълнообразно
ПУТИН ЗНАЕ ИСТИНАТА И ОБВИНЯВА УКРАЙНА
ЙОНКО МЕРМЕРСКИ: В САЩ МИГРАНТИ СЕ НАСТА...
Печена патица с ябълка
ЙОНКО МЕРМЕРСКИ: В САЩ МИГРАНТИ СЕ НАСТА...
Печена патица с ябълка
Няма коментари