Но понеже не обичам аромата на масло/странно,нали/,вместо него ползвах олио.В оригиналната рецепта използваха разтопено масло.Вие ще решите кой вариант ви допада повече!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 100 г брашно
- 200 г кокосови стърготини
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 5-6 с.л. олио
- няколко капки есенция с аромат на ром
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кухненския робот разбих яйцата и захарта.Добавих олиото,кокосовите стърготини,брашното,бакпулвера и ромовата есенция.Отново разбих до средно твърдо тесто.Оставих в хладилник за половин час.С навлажнени ръце оформях топчета с големината на орех.След това ги дооформях,като ги притисках към ребрата на къдрав нож за рязане на кашкавал.Снимката е от нета.От тук взех идеята за оформяне.В оригиналната рецепта кокоските бяха във форма на орех.
Наредих ги в тава с незалепващо покритие.Ако тавата е обикновена,покрийте дъното с хартия за печене.Печем на 180 градуса около 15 мин.