НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 компот от ананас/580 г - 10 бр. шайби ананас/
- 500 г бутер тесто
- 1 жълтък или кафява захар
- пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Оставяме тестото да се размрази в хладилник.Докато е още студено,го разстиламе на лента с дебелина 4 мм и ширина 11 см/толкова ми беше нужно,за да обвия шайбата ананас/ върху набрашнен плот.Но е добре преди да започнете да разточвате кората,да си измерете обиколката на шайбата .Нарязваме кората на ленти с ширина около 1 см.За всяка шайба се получиха по 3 ленти.Обвиваме ананаса,притискаме в средата и нареждаме в тава с незалепващо покритие.Ако нямате такава,ползвайте хартия за печене.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.Изваждаме сладките,изчакваме ги малко да изстинат и по желание ги поръсваме с пудра захар.За декорация използвах листенца мента и захаросани черешки.
Печени картофени резени с лук и домати
Свинско задушено в прясно мляко и печени...