НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 400 мл. прясно мляко
- 5 жълтъка
- 2 ч.л. брашно
- 5 с.л. захар
- 200 мл сладкарска сметана
- 1 ч.л. желатин
- 3 с.л. студена вода
- 1 с.л. какао
- настърганата кора на 1 лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Жълтъците, захарта, прясното мляко и брашното се разбъркват с тел или вилица и се поставят на тих огън, при непрекъснато бъркане, докато кремът започне да се сгъстява. При мен отне около 15 минути. Междувременно желатина се разбърква със студената вода и се оставя да набъбне.
Жълтъчният крем се сваля от котлона и се прибавя настърганата лимонова кора. Желатина се разтопява на водна баня или в микровълновата печка за 10 секунди и след това се изсипва и разбърква в топлия крем. Кремът се оставя да се охлади до приятна за пипане температура.
Сметаната се разбива с миксер на твърда пяна и се прибавя към жълтъчния крем. Част от крема се отделя и се разбърква с какаото.
Сместа се разпределя между чашки като се редува оцветен с какао и не оцветен крем
Оставя се в хладилника за няколко часа, за да стегне желатина.