Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2019 16:13 - ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С ТИКВИЧКИ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1234 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Идеята за тази торта беше на дъщеря ми!Някъде видяла нещо,добавихме друго,ползвахме и нещо вече изпробвано и се получи една чудесна лятна солена тортичка!Може да си я хапвате и като предястие,и като основно!Засищаща и същевременно много лека!Състои се от палачинки от тиквички,крем и ред домати.В разрез изглежда още по-добре,защото тогава се открояват цветово отделните пластове!






 

 

image

 

 

 

image

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

image

 

 

 

image


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


За палачинките:


- 6 бр. млади тиквички

- 3 бр. яйца

- 7 с.л. брашно

- 1 с.л. нишесте

- 1 с.л. сол

- малка връзка свеж копър

- черен пипер

- 1 ч.л. сух чесън

- 1 глава лук - настърган

- олио



За крема:


- 500 г извара

- 4 с.л. майонеза

- 4 с.л. кисело мляко

- сол

- черен пипер



3 бр. средно големи домати



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Измивам и настъргвам на едро ренде тиквичките.Посипвам ги с 1 с.л. сол,разбърквам и ги оставям да престоят един час. Изстисквам ги добре от водата.В по-голям съд смесвам изцедените тиквички,настъргания лук,ситно нарязания копър,черния пипер,чесъна,брашното,нишестето и яйцата.Разбърквам добре.От това количество трябва да направим четири палачинки с еднаква големина.Аз ползвах тиган с незалепващо покритие с диаметър 20 см.Сипвам в тигана съвсем малко олио и на добре загрят котлон /на степен 4 от 6 възможни/ изпичам палачинките от двете страни.Нареждам ги в чиния,като между тях поставям къс кухненска хартия,за да обере и малкото мазнина,която са поели.

След като изстинат,започвам да сглобявам тортата.Кремът приготвям като разбъркам с миксер всички съставки и го оставя за час в хладилника.Върху първата палачинка намазвам слой крем.Отгоре нареждам филийки домати.Следва нова палачинка ,крем и домати.Завършвам с крем и подходяща декорация!Тортата трябва да престои в хладилника поне два часа,преди да бъде нарязана!Насладете и се!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Супер!
07.07.2019 18:41
Правя я!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 529821
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031