НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 600 гр. брашно
- 1к.ч. мед
- 1 ч. ч. (200 мл.) пудра захар
- 1 ч. л. сода
- 1 с. л. оцет
- 2 яйца
- 1ч.ч. олио
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. кардамон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и олиото.Прибавят се пресятата пудра захар и меда.Пресява се брашното с подправките и содата,угасена с оцета.Прибавя се лъжица по лъжица, докато може да се бърка,после се меси с ръка.Слага се в хладилник за половин час.Точи се на кора с дебелина половин сантиметър между два листа хартия за печене.Изрязват се кръгчета с дебелина 5 мм и върху тях се прави печата.Пекат се на 170 градуса , в предварително загрята фурна около 7-8 минути.С тази дебелина и по-краткия престой в кухнята,меденките стават меки,а не твърди като бисквити.Съхнат няколко часа и се прибират в кутии.
Храната, отглеждана в космоса, се оказа ...
СЕГА ЩЕ ВИ ПОКАЖА НОМЕРАТА НА АНИТА ТРИФ...
Искам само да помоля да споделиш тук откъде мога и аз да се сдобия с тези печати?
Благодаря предварително.