Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2020 14:05 - ПИЛЕ,ПЪЛНЕНО С ОРИЗ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1404 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 У дома е традиция,когато има по-специален повод да се приготвя пиле ,пълнено с ориз върху подложка от кисело зеле.А днес определено имаме такъв повод!Преди години го приготвях в дълбока тава под фолио,но от известно време за тази цел ползвам глинен гювеч.Вкусът е неповторим!Купувам охладени пилета,като следя качеството да е най-доброто,което съществува на пазара.И тъй като семейството ни е голямо,винаги приготвям по две пилета.☺Така ще опиша и продуктите,а вие можете да си ги намалите на половина.






image



 



image





image





image


 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:



- 2 броя по-едри пилета/охладени/

- 500 г ориз

- 800 г пилешки воденички /почистени и измити/

- 1 голяма кисела зелка,нарязана на дребно

- 4 с.л. червен пипер

- 300 мл олио

- кимион

- черен пипер

- сол




НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Измивам пилетата,натърквам леко със сол отвън и отвътре.Нарязвам зелето,измивам го,за да не е много кисело,обърквам го с 3 с.л. червен пипер и 150 мл олио.Нареждам го на дъното на гювеча.Върху него поставям двете пилета с гръбчетата надолу, така,че да може да се напълне вътрешността им с ориза.Започвам подготовката на воденичките и ориза.Предварително в тенджера под налягане сварявам почистените воденички.След като са готови,ги нарязвам на дребни късчета с големина на зърно от кафе/дано съм обяснила точно ☺/.В дълбок тиган загрявам останалото олио.Запържвам сварените и нарязани воденички,добавям червения пипер,а след него и ориза.Бъркам,докато оризът стане прозрачен.Добавям кимиона,черния пипер и солта.Доливам с топла вода,която е в съотношение 2:1 спрямо ориза/2 части вода,1 част ориз/.Разбърквам до пълното усвояване на водата .Междувременно опитвам дали е добре количеството сол.Ако е необходимо,добавям.Напълвам двете пилета и зашивам коремчетата им със здрав конец.Ако ми остане ориз,аз го напълвам в плик за печене и го поставям отстрани,до пилетата.Пече се на 150 градуса/с вентилатор/ под капак около 2 часа .Ако фурната ви няма вентилатор,включете на 200 градуса.Междувременно проверяваме готовността на месото.Когато то се отделя лесно от костта,отстраняваме капака,за да получат пилетата приятен златист загар.



Тагове:   ориз,   пиле,   зеле,   кисело,   печено,   пълнено,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530047
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031