Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2020 18:57 - ТОРТА "СЪРЦЕ"
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато приготвям торта за собствения си рожден ден,влагам най-добри чувства към всички,които ще я хапнат!И естествено тя ще бъде във формата на сърце!



 

image




image





image





image






image





image




image


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


За блата:


- 5 яйца

- 1 и 1/ ч.ч. захар

- 1 и 1/2 ч.ч. брашно

- 1 п. бакпулвер

- 1 п. ванилия



За крема:


- 1 кг крем сирене

- 400 мл течна сладкарска сметана/студена/

- 200 г пудра захар

- 2 п. ванилия

- 3 с.л. ликьор Амарето

- 4 с.л. какао



За сиропа:


- 300 мл вода

- 200 г захар

- щипка лимонена киселина


За декориране:


- ягоди

- шоколадови пръчици

- шоколадови капчици



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


За приготвянето на блата разбиваме яйцата и захарта на пяна,докато удвоят обема си.Добавяме ванилията,след нея брашното,смесено с бакпулвера.Разбиваме на ниските обороти на миксера .Изсипваме сместа във форма,намазана с олио и поръсена с брашно.Формата е с подвижно дъно.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.Когато отгоре се зачерви,проверяваме с дървен шиш готовността на блата.Ако клечката излиза суха,покриваме печивото с лист  хартия за печене,за да не изгори на повърхността и в същото време вътрешността да се изпече добре.Когато блатът е готов,го изваждаме от фурната и го оставяме да изстине.Отстраняваме формата и нарязваме блата на пластове по желание.

Пристъпваме към подготовката на крема.Разбиваме крем сиренето с пудрата захар и какаото на гладка маса.Прибавяме ванилията и ликьора.Разбиваме отделно студената сметана на твърд сняг и я добавяме към първия крем,като нежно бъркаме с шпатула.

Приготвяме сиропа,като варим водата и захарта,а в края на варенето добавяме лимонената киселина.Оставяме го да изстине.

Следва сглобяването на тортата.Сиропираме първия блат,намазваме с крем,следва втория и така,докато свършат блатовете и крема.Предварително си отделяме част от крема за измазване на тортата,а от сметаната отделяме за декориране.Отгоре поръсваме с шоколадови пръчици,шприцоваме цветчета и до всяко от тях поставяме разполовени ягоди.Върху цветчетата украсявам с шоколадови капки.Отстрани декорираме с филирани бадеми.



Тагове:   сърце,   крем,   сирене,   сметана,   торта,   ягоди,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 532751
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930