Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2020 15:24 - ПОСТНИ САРМИ С ЛАПАД И ОРИЗ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 До сега бях правила сарми само от кисело зеле.Тези с лапад бяха специалитет на свекърва ми.Но днес реших да се пробвам и по възможност да станат вкусни поне колкото нейните!Е,станаха!Даже по-вкусни,смея да кажа.☺Щом и съпругът ми го призна.Защото по принцип за мъжете на мама манджите са най-вкусни!Не е ли така?☺Само,че нещата се случваха под нейния надзор.Помагаше със съвети и препоръки!☺




image




image




image




image




image




image




image




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- около 1 кг листа от лапад,по възможност по-едри

- 500 г ориз

- 200 мл доматен сок

- 1 средно голяма глава праз лук

- червен пипер

- джоджен

-  1 равна ч.л. сол

- 1,5 л гореща вода

- 150 мл олио



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:



Запържваме в 3-4 с.л. олио ситно нарязания праз.Добавяме червения пипер и ориза.Запържваме ориза,докато стане прозрачен.Прибавяме  доматения сок и солта.Задушаваме ориза в доматения сок около 2-3 минути.Доливаме с горещата вода.Оризът ври до пълното усвояване на водата.Тогава той вече е омекнал.Оставяме го леко да изстине.През това време попарваме в тенджера с вряща вода измития лапад.Отцеждаме го в цедка.В тава,покрита с хартия за печене нареждаме завитите сарми.С четка ги намазваме с олио и ги поръсваме леко със сол,за да се овкуси лапада.Печем в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.Поднасяме с кисело мляко или кетчуп.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530261
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031