НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 6 яйца
- 1 и 1/2 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 чаена чаша прясно изцеден портокалов сок
- настъргана кора от 1 портокал
- 3 ч.ч. брашно с бакпулвер
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 300 г шоколадови капки или парченца натурален шоколад
- олио за намазване на формите за мъфини и мадлени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Фурната се пуска да загрява на 175єС, с включен горен и долен реотан, без вентилатор. Формите за мъфини и мадлени се намазват с олио. Брашното се смесва с бакпулвера.Яйцата и захарта се смесват в купата с миксер. Разбиват се продължително, на висока скорост, докато побелеят и увеличат обема си 4-5 пъти . На струя, последователно, без да се прекъсва разбъркването се прибавят олиото и портокаловия сок. Последно се добавят настърганата портокалова кора,шоколадовите капки и брашното, смесено с бакпулвера.Разбърква се, докато се получи гладка смес. С лъжица се разпределя във формите,като сместа заема 2/3 от обема на всяка формичка,тъй като по време на печенето увеличават обема си.Пече се до зачервяване, на средна скара в предварително затоплената фурна. Готовността се проверява с клечка.Клечката трябва да излезе суха. Когато се охладят, се освобождават от формите.
Кекс без яйца
Какаови Мъфини, или с български думички ...