Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01 15:26 - САРМИ С КАЙМА И ОРИЗ
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 194 Коментари: 4 Гласове:
5



 Рецептата,която предлагам е наследство от моята майка!Изпитана  във времето!Вече почти около шейсет години се използва в нашето семейство.И винаги резултатът е уау!С тази разлика,че мама ги правеше с големината на малка ягодка,а моите са двойно по-големи!Просто НЕАМ НЕРВИ!☺Та затова.Вие пробвайте и двата варианта в зависимост от настроението,в което се намирате!


 

 

image

 


 

image

 


 

image

 


 

image

 


 

image

 


 

image

 


 

image

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


- 2 средно големи глави кисело зеле

- 500 г кайма

- 500 г ориз

- 1 с.л. червен пипер

- 1/2 средно голяма глава праз

- 5 с.л. олио

- подправки - кимион,черен пипер



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Смесват се оризът,каймата,ситно нарязания праз,червеният пипер и олиото.Омесва се добре.Нарязваме си предварително зелевите листа с големината,която ни е необходима.Завиват се сармите,нареждат се в тенджера или в глинен гювеч.Дъното на съда,в който ще ги приготвяме  покриваме със две-три зелеви листа.Заливат се с гореща вода в съотношение 1:3 с ориза /1 част ориз, 3 части вода/.Водата не се слага наведнъж.Една част се оставя за доливане.Към водата се добавя и зелев сок.Варим на средно силен котлон,ако сармите са в тенджера.Или на 220 градуса във фурна,ако ползваме гювеч.Когато нивото на водата спадне наполовина,проверяваме готовността на ориза.Ако е сварен,изключваме котлона или фурната и оставяме,докато оризът поеме и останалата вода.Правила съм и в двата варианта.Вкусно е!


 

image

 



Тагове:   сарми,   ориз,   кайма,   зеле,   кисело,


Гласувай:
5
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Не трябва ли каймата и лукът поне ...
23.01 17:48
Не трябва ли каймата и лукът поне малко да се запържат предварително?
цитирай
2. radi2018 - Не,всичко е сурово.
25.01 18:23
Не,всичко е сурово.
цитирай
3. ard - Поздрави!
10.02 17:55
Направих!
Много вкусни сърми, оризът и каймата се слепват добре така без запържване.
Благодаря за рецептата!
цитирай
4. radi2018 - Благодаря за доверието, ard!И з...
26.02 19:02
Благодаря за доверието,ard!И затова,че споделихте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 281776
Постинги: 247
Коментари: 137
Гласове: 244
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031