Постинг
30.01.2021 19:38 -
КИФЛИЧКИ С ЛОКУМ И СУСАМ
Казват,че от тестото,замесено на ръка стават по-вкусни питки и кифлички!Реших да пробвам и да се уверя с очите си.Е,не е вярно!Замесих тестото в хлебопекарна.Та нали затова са създадени новите технологии,да са в услуга на хората!Получи се едно невероятно меко и пухкаво тесто,което с удоволствие доомесих и с помощта на внучката ми направихме тези чудесни кифлички!Просто се топят в устата!Меки като бебешко дупе!☺
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:
Изброявам продуктите в реда,в който ги поставям в контейнера на хлебопекарната:
- 2-3 с.л. олио - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. захар - 100 мл прясно мляко - 3-4 с.л. кисело мляко - 1 яйце плюс белтъка на второто /жълтъка,смесен с прясно мляко използваме за намазване на кифличките/ - 500 г брашно - 1 ч.л. инстантна /суха / мая
За плънката:
- 2 к. локум /всеки локум разделям наполовина/
За намазване на корите:
- 30 мл олио
За намазване на кифлите:
- 1 жълтък - 4 с.л. прясно мляко
За поръсване:
- сусам и маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пускам на програма втасване за час и половина.След това примесвам,разделям тестото на две и от всяка част разточвам тънка кора.Намазвам всяка кората с олио и разделям на дванадесет триъгълника.В широката часст поставям по 1/2 локум.Завивам крайчетата навътре,за да не изтече локума и навивам.Нареждам върху хартия за печене в намазнена тава.За тази доза е достатъчна тавата от фурнатаОставяме я на топло,докато кифличките удвоят обема си.Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със сусам и маково семе.Загряваме фурната предварително до 180 градуса.Печем до зачервяване.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
За тестото:
Изброявам продуктите в реда,в който ги поставям в контейнера на хлебопекарната:
- 2-3 с.л. олио - 1 ч.л. сол - 1 ч.л. захар - 100 мл прясно мляко - 3-4 с.л. кисело мляко - 1 яйце плюс белтъка на второто /жълтъка,смесен с прясно мляко използваме за намазване на кифличките/ - 500 г брашно - 1 ч.л. инстантна /суха / мая
За плънката:
- 2 к. локум /всеки локум разделям наполовина/
За намазване на корите:
- 30 мл олио
За намазване на кифлите:
- 1 жълтък - 4 с.л. прясно мляко
За поръсване:
- сусам и маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пускам на програма втасване за час и половина.След това примесвам,разделям тестото на две и от всяка част разточвам тънка кора.Намазвам всяка кората с олио и разделям на дванадесет триъгълника.В широката часст поставям по 1/2 локум.Завивам крайчетата навътре,за да не изтече локума и навивам.Нареждам върху хартия за печене в намазнена тава.За тази доза е достатъчна тавата от фурнатаОставяме я на топло,докато кифличките удвоят обема си.Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със сусам и маково семе.Загряваме фурната предварително до 180 градуса.Печем до зачервяване.
18.04.2024 - Все по-бързо влошаващото се...
Голямата игра започна: Русия и Китай „пр...
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...
Голямата игра започна: Русия и Китай „пр...
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...