НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
ЗА БЯЛАТА ЧАСТ:
- 4 белтъка
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. /непълна/ брашно
- 4 с.л. олио
- 1 п. ванилия
ЗА ЖЪЛТАТА ЧАСТ:
- 4 жълтъка
- 2 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 5 с.л. олио
- 1 п. ванилия
МЕЖДУ ДВЕТЕ ЧАСТИ - 4 с.л. какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Както разбрахте кексът се състои от две части.Поотделно се разбиват бялата и жълтата част.За бялата част белтъците се разбиват със захарта като за целувки.След това се прибавят олиото и брашното и отново се разбива добре.За жълтата част жълтъците се разбиват със захарта до сгъстяване.След това се прибавят олиото и брашното и отново се разбива.Пече се във форма,като се редуват жълта,бяла,жълта част.Помежду им се ръси с цедка какао.Ако формата е обикновена,нужно е да се намазни с олио и да се поръси с брашно.Ако е тефлонова е достатъчно само да я намажем с олио.Силиконовата,каквато аз използвах се подготвя по същия начин.Печем на 170 градуса.През първите двадесет минути не отваряме фурната.Ако след двадесетата минута кексът се зачерви,проверяваме с дървен шиш готовността.Ако по шиша остава тесто,покриваме сладкиша с алуминиево фолио и продължаваме да печем до суха клечка.
ДОРИ НА 85 МОГАТ ДА ТИ ОТНЕМАТ ДЕВСТВЕНО...
Астрофизици твърдят че Земята е жива и и...