НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- 1 кутия подсладено кондензирано мляко /но да не е карамелено/
- 300 г кокосови стърготини /от които заделям 100 г за овалване на готовите бонбони/
-100 г масло
-100 г бял шоколад
-4-5 малки вафлички ванилия
- обелени сурови бадеми / преди да ги обеля, ги залях с вряла вода и ги държах в нея,докато изстинат/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа се изсипва кондензираното мляко и се добавя маслото и шоколада. Поставяме купата на водна баня и разбъркваме сместа , но без да завира, само да се разтопи маслото и шоколада. Отстраняваме от котлона и бъркаме до получаване на еднородна смес и прибавяме 200 г от кокосовите стърготини. Добавяме и предварително начупените вафлички . Отново разбъркваме сместа и след охлаждане я прибираме в хладилника за 1 – 2 часа /може и за една нощ/. С ръце се оформят малки топчета,като в средата се поставя по една бадемова ядка. Овалват се в останалите 100 г кокосови стърготини .Получават се около 50 бонбона , които отново се прибират в хладилника. По желание се опаковат в хартиени капсули за бонбони и в подходящи кутии.