Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2022 16:55 - ТОРТА ВАЛЕНТИНКА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



 Тортата е подходяща за подарък на любим човек,защото е във форма на сърце!Или просто ако искате да зарадвате някой,пригответе му я.Прекрасно съчетани вкусове на ягоди и сметана,текстури на желе,крем и блат!Торта-мечта!


 

image

 


 

image

 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


-6 яйца

-200 гр. захар

-150 гр. брашно

-1п. бакпулвер

-4-5 капки ванилия

-500 гр. заквасена сметана

-200 гр. пудра захар

-200 мл. сладкарска сметана

-300 гр. замразени ягоди

-3 с.л. захар

-10 гр. желатин

-20 мл. вода

За сиропа:

-500 мл. вода

-300 гр. захар

-1 ванилия


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:


Първо пригответе сиропа, с който ще се сиропират основите. В малката тенджерка сложете водата, захарта и ванилията. Варете около 5 минути, за да се сгъсти сиропа. Оставете го да се охлади.

Разделяте белтъците от жълтъците.Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг.
Жълтъците, захарта и ванилията се разбиват до получаване на гъст крем.Брашното се пресява добре, трябва да е фино.Към него сложете бакпулвера.Когато разбиете жълтъците, на няколко пъти добавяйте белтъци и брашно. Получилата се смес се изсипва във форма с подвижни стени/сърцевидна/,намазана с олио и покрита с хартия за печене.Стените се намазняват и се поръсват с брашно.Фурната се загрява на 170 градуса, като първите 10 минути от печенето не се отваря.Пече се до суха клечка.Готовия блат се оставя да се охлади и се реже на две с дълъг и остър нож.

Приготвяне на крема:
В подходящ съд се слага заквасената сметана  .
Разбърква се с миксер, до като пудрата захар се стопи. Сладкарската сметана се разбива с миксера, изсипва се при първия крем  и разбъркваме внимателно.За сглобяване на тортата ползвам  измитата и подсушена форма за печене.Слагам  основата от блат, сиропирам с четка. Намазвам равномерно с крем. Поставете втората основа, сиропирайте я и покрийте с крем. Покрийте тортата със стреч фолио и я сложете в хладилника за 6-7 часа.Ягодовото желе се прави като сложите в малка тенджерка ягодите заедно със захарта и ги сложите на слаб котлон. Когато ягодитепуснат сока си и започнат да завират, пригответе желатина. Аз слагам съдържанието на пакета в 20 мл. вода, когато набъбне го пускам в микровълновата за 10 секунди, разтопения желатин се изсипва при ягодите и се разбърква. Прехвърлете желето от тигана в купа, когато се охлади и започне да стяга е време за оформление на тортата.Извадете тортата от хладилника, махнете ринга ,декорирайте с останалия крем, като шприцовате цветчета по борда на тортата,за да не изтече желето. Страните на тортата измазах с крем.Изсипете желето и го разпределете равномерно по повърхността на тортата.Оставете за още час в хладилника.

 

 

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 538271
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930