Необходими съставки:
-прясно мляко - 250 мл
-вода - 250 мл топла
-мая - 21 г жива мая или 1 /2 пакетче суха инстантна
- 5 с.л. кисело мляко
- щипка бакпулвер
-олио - 100 мл
-захар - 3 с.л.
-сол - 1 ч.л.
-яйца - 2 бр.
-брашно - 800 - 900 г
- 3 к . локум
Начин на приготвяне:
Разтворете маята със захарта в топло прясно мляко. Заедно с останалите продукти замесете меко тесто.
Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разточете на голяма кора и я нарежете на триъгълници.
В широката част на всеки триъгълник поставете парче локум. Завийте на кифлички и ги наредете в тава.
Оставете да втасат, намажете ги с разбит жълтък с олио и малко прясно мляко.
Печете кифличките на 180 градуса за около 25-30 минути.След изваждането им от фурната,ги покривате с кърпа,за да останат меки и пухкави.